Tarjei, Tobias og Erlend er de stolte eierne bak Skogliv.no

Vi er menneskene bak Skogliv

Tarjei, Tobias og Erlend er Skoglivs eiere. Vi bor og jobber eller studerer i Oslo. Sammen har vi mange års erfaring med Minecraft-drift mellom oss. Vi har spesialisert oss på hver våre felter, og har blant annet:

  • Arrangert Norges største 17. maifeiringer i 2020 og 2021, med 37.000 deltakere.
  • Laget læringsopplegg med Den norske Opera & Ballett, og om samisk språk og kultur med Universitetet i Agder.
  • Drevet servere i prosjekter for NRK Super og Prebz og Dennis.
  • Utviklet Vipps-betaling for nettbutikkløsningen Tebex som de første i Norge

Les mer om oss og historien til Skogliv lenger nede på denne siden.

Dette gjør vi

Selve serveren Skogliv er et sted alle med Minecraft Java kan logge inn. Der kan man spille med andre, chatte, samarbeide, jobbe og utforske. Det var dette vi startet i 2018, med mål om å skape og drive en trygg møteplass på norsk for alle.

Minecraft konsert med Sval
1700 spillere fikk med seg konsert med Sval under Aftenposten Juniors 10-årsfeiring i samarbeid med Skogliv.

Prosjektene vi gjør, er på siden av den vanlige Minecraft-serveren som er oppe døgnet rundt, alle dager. Prosjektene er i stedet ofte i samarbeid med andre organisasjoner eller bedrifter. Vi samarbeider tett for å sørge for å levere gode muligheter og løsninger på alle prosjektene vi gjør, store og små:

  • Gjerdrum kommune ønsket noen hyggelige kvelder for ungdommen sin våren 2021. På noen dager satte vi opp minigames og konkurranser.
  • Den Norske Opera & Ballett måtte stoppe skoleomvisninger under koronapandemien. De nådde heller ut til skoleklasser gjennom et utdanningskart i Minecraft, og komplett læringsopplegg.
  • Bergen kommune dro opp hundrevis av ungdomsskoleelever tidlig i vinterferien for å bidra i utviklingen av et nytt byområde.
  • Aftenposten Junior samlet 1700 spillere til sin digitale 10. årsfeiring, med konserter og bidrag fra spillerne i ukene før.

Skogliv er Microsoft-partnere og har laget flere utdanningsopplegg og arrangementer i samarbeid og med støtte fra Microsoft Norge. Våre prosjekter kjører ofte på deres sikre skyløsning Microsoft Azure.

Hvorfor samarbeide med Skogliv?

Vi har mange års erfaring med opplegg i forskjellig størrelse og for forskjellig publikum. Alt i Minecraft sørger vi for, både teknisk, bygging og oppfølging. I etterkant kan vi sørge for tall, statistikk, bilder og video. Etter å ha hørt hva målet for samarbeidet er, foreslår vi noen mulige måter å løse det på, for å engasjere målgruppa best mulig, og gi mest mulig verdi tilbake.

Hva kreves fra dem vi samarbeider med?

Ingen Minecraft-kunnskap er nødvendig. Det kan vi! Vi sørger for å presentere ulike fordeler og ulemper, muligheter og begrensninger i spillet når vi finner ut av et opplegg. Vi sørger også for all datasikkerhet og drift.

Folka på Skogliv: Eiere og administratorer

Tarjei Mo Batalden

Tarjei er prosjektleder for store og små oppgaver Skogliv løser. Han følger opp hele samarbeidsprosessen for å sørge for å finne de beste løsningene for kunder og spillere. I forkant av prosjekter er det å sikre at alle har nødvendig informasjon, og underveis at bygging og opplegg blir så bra som forventet. Tarjei kan kontaktes om alle henvendelser til Skogliv.

Tobias Laundal

Tobias er vår tekniske utvikler. Han utvikler de unike systemene som muliggjør Skoglivs prosjekter. I Microsoft Azure har han konstruert skaleringen som 17. mai 2021 lot 37 000 spillere feire nasjonaldagen i Minecraft – helt uten trøbbel og feil. Til prosjekter og samarbeid utvikler han nødvendige løsninger hvis det ikke lar seg løse fra før.

Erlend Pilø

Erlend er vår ekspert på drift og infrastruktur. Ingen i Norge har mer erfaring om drift, optimalisering og vedlikehold av Minecraft-prosjekter. Erlend har drevet servere sammenhengende siden 2013. Han sørger for å realisere mulighetene og ønskene i prosjektene våre, og kjenner alle muligheter og begrensninger.

MEETUP: I november 2021 møtte vi en del av spillerne våre på vårt første meetup!

Frivillig stab

Det er ikke mulig for oss å drive dette flotte samfunnet alene. Vi får hjelp av en strålende frivillig stab. Disse er våre øyne og ører i spillet, døgnet rundt. Staben vår hjelper spillere, forklarer hvordan ting fungerer og håndhever regelverket. Når du har et spørsmål eller står fast med noe i spillet eller på serveren, kommer de til unnsetning. Vi er evig takknemlige for jobben de gjør.

Vil du bli vakt? Søk her!

Moderatorer

FrozenWay
(Stabkoordinator)

FakeFleebs

NoriBall

Juxielle

Chimirino

Nectuz

Deimi123

ce0207

Vakter

Daskiel

Fargeriket

NeveTail

Oyssor

Flashancash

SuchKaviar_

Epic_Miner

Hanniizzz

Xenomatter

Halvorseen

BenedicteSofie

Info og histore om Skogliv

Skogliv ble lansert sommeren 2018 som et trygt og stabilt sted på internett for norske barn og unge.

Da NRK Super la ned sin server for FlippKlipp “Ragnarok”, som vi jobbet på, mente vi det var for synd om det gode miljøet ikke skulle ha et nytt sted å gå til. Det var et miljø som var bygget opp og samlet over tid, med Ragnarok som samlingspunkt. Det var et digitalt fristed hvor spillerne kunne være seg selv, men også være trygge på at det var drevet av voksne personer som de kunne kontakte ved behov.

Skogliv ble en fortsettelse av dette gode miljøet – drevet i privat regi.

Gjennom årene har vi vokst til å være Norges største Minecraft-server. Rundt 50 000 spillere har vært innom oss siden oppstarten. Vi har vokst og tatt på oss større prosjekter. Spillerne våre får være med på store oppdateringer av spillet, arrangementer og annet vi gjør.

Ved siden av den faste serveren, som er oppe 24/7, har vi spesialisert oss på store prosjekter. Det som i 2020 startet som et lokalt prosjekt, ble på under to uker til Norges største feiring av nasjonaldagen. På noen dager utviklet vi et fullt nettverk for skalering av Minecraft-servere i Microsoft Azure til feiringen, fikk bygget en løype som togene kunne gå i, og markedsført arrangementet.

Året etter var det fortsatt pandemi, og vi gjentok feiringen. Den ble da mange ganger så stor, og vist fram blant annet på NRKs direktesending om morgenen. På få minutter var det tusenvis av spillere som logget inn.

I tillegg lager vi utdanningsopplegg i Minecraft: Education Edition. Vi er partnere med Microsoft, og samarbeider med sentrale utdannings- og kulturinstutisjoner i oppleggene våre.

Skoglivs store prosjekter har vært omtalt i alle nasjonale medier, på TV og i en rekke lokalaviser. På flere av arrangementene har medlemmer av Kongehuset deltatt.

Vi driver ikke Skogliv for å tjene penger. Likevel har vi store faste kostnader for å kunne tilby plattformen vår som et trygt og hyggelig sted for alle. Spillere kan derfor kjøpe kosmetiske ting på serveren gjennom vår nettbutikk. Disse inntektene går i sin helhet inn i kostnadene ved serverleie og programvare. Det er frivillig å donere eller kjøpe noe av oss. Vi følger Minecraft EULA-avtalen, så det er ikke mulig å kjøpe seg til fordeler på serveren. Ved større prosjekter betaler samarbeidspartnere for utvikling, oppsett, drift og markedsføring av arrangementene.

Skogliv er MVA-registrert, og betaler 25 % merverdiavgift på all omsetning. Vi er organisert som et ansvarlig selskap med delt ansvar.

Håper vi ses på Minecraft!
IP: Skogliv.no

Nettside: https://skogliv.no
Nettbutikk: https://skogliv.no/butikk
Webkart: https://skogliv.no/kart
Discord: https://skogliv.no/discord
Epost: [email protected]

Skogliv.no er eid av Skogliv DA (Org nr: 921 967 772).