Lær om Operaen i Minecraft

I Operaen jobber det 600 personer i 50 forskjellige yrker. Her blir du kjent med noen av de mange yrkesgruppene. Samtidig kan elevene utforske operahuset.

 

Opplegget er laget for mellomtrinnet og ungdomskoler, men kan også brukes for både eldre og yngre elever. Kartet kan spilles alene, eller i grupper på opp 3 spillere. Selve kartet tar omtrent 45 minutter. Vi anbefaler at opplegget brukes i en dobbeltøkt på 90 minutter, og at elevene tegner skisser og tar seg tid til å se alle videoene.

Læringsopplegget om Operaen er laget for Minecraft: Education Edition. Man må ha denne versjonen gjennom skolens eller kommunens Office 365-abonnement.

 

 

Hvordan komme i gang

 

  1. Last ned kartet fra knappen over
  2. Åpne filen med Minecraft: Education Edition.
  3. Hvis det ikke funker: Åpne Minecraft: EE, klikk «Spill» og «importer».
  4. Naviger til riktig fil du har lastet ned, og importer den.

Vidar har en av flere videoer til elevene. Slik ser det ut når man snakker med ham i spillet.

Tips til lærere

Vi anbefaler å lese lærerveiledningen på forhånd, og selv spille gjennom kartet. Læreren bør også se gjennom videoene i kartet.

Sjekk også at skolen har gyldig Office 365-abonnement som inkluderer Minecraft: Education Edition. For at elevene skal kunne spille sammen må skolens internett ha åpnet porter for dette. Sjekk det med IT-avdelingen. Detaljert info om det finnes i lærerveiledningen.

 

 

Om kartet

Operaen i Minecraft er laget av Skogliv i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Kartet er til fri bruk i utdanningsformål. Bygget er bygget av RevenJoakim.