Stor oppdatering! Nytt claim system, DJ, Åge ballonger(?) og mye mer!

Nå kommer det store endringer på serveren! Endelig kan dere claime og beskytte områder akkurat hvordan dere vil, og premium-rankene får helt nye og kule funksjoner.

Nytt claiming-system

Før på serveren måtte man opprette en by med Towny for å beskytte området man bygget på. Dette fikk vi mange tilbakemeldinger på at var et unødvendig tungt system. Det er vi helt enige i, derfor har vi lagt inn pluginen GriefPrevention på serveren!
Dere kan finne en video guide på hvordan man claimer her: https://skogliv.no/claim-guide/ (Denne guiden kommer til å bli oppdatert med mer info senere!)
Du får gullspaden du kan bruke til å claime med kommandoen /claim

Dette betyr at du ikke lengre trenger å lage en by for å beskytte området ditt!

For at de som har bygget seg opp store byer ikke skal miste det, har vi en ordning så man overfører spillertid til claimblocks. Claimblocks bruker man for å beskytte sitt eget område.

Vi gir alle spillere 200 claimblocks per time spilt på serveren. Altså, hvis du har spilt 24 timer starter du med 4800 claimblocks. Har du spilt 100 timer starter du med 20 000 claimblocks. Alle spillere får 200 claimblocks per nye time spilt.

Dette gir deg derfor noen valg:

 • Om du eier en liten by med vennene dine kan det være mer praktisk å heller bruke GriefPrevention. Dere kan da slette byen og claime hvert deres område i den tidligere byen med GriefPrevention.
 • Om du eier en stor by og ønsker å beholde denne (noe vi anbefaler!) så har vi skrevet en info tekst her med hva du burde gjøre: https://skogliv.no/info-til-byeiere/

GriefPrevention guide: https://skogliv.no/claim-guide/
Towny guide: https://skogliv.no/towny-guide/

Oppdatering av guides

Vi kommer til å overhale alle guidene vi har på serveren.
For å gjøre alt mer oversiktlig har vi laget disse kommandoene på serveren. De viser til de forskjellige guidene med hjelp man kan trenge.
/guides
/claimguide
/townyguide
/jobsguide
/kistebutikk

Endringer i premium ranks

I denne oppdateringen får diamant like mye kult som rubin får! Egen DJ, Åge-ballonger og fete effekter, og masse mer. Totalt 89 fete cosmetics!

Nytt til Gull

Tilgang til menyen /premium denne åpner den nye premium menyen!
Denne menyen gir deg:

 • Effekter bak pilene dine når du skyter
 • Ballonger som svever over hodet ditt
 • Effekter som spiller av når du dør
 • Helt nye partikkeleffekter rundt deg hele tiden som erstatter det gamle systemet

Vi har i tillegg gitt premium tilgang til /fw som skyter opp et tilfeldig generert fyrverkeri.

Nytt til Diamant og Rubin

Diamant og Rubin får tilgang til alt det gull får, som listet over, pluss:

 • DJ party som spiller musikk fra et utvalg sanger
 • Emojies, vis andre spillere hva du føler
 • Miniatyr-figurer som følger etter deg

Vi minner om at alt dette er ren kosmetikk. Det gir deg altså ingen ingame fordeler over andre brukere, det får deg bare til å se kul ut!

Om du ønsker å støtte serveren ved å kjøpe Gull, Diamant eller Rubin rank kan du gjøre dette i vår nettbutikk her: https://butikk.skogliv.no/

Alle pengene som serveren tjener i inntekter fra butikken brukes på å drifte og vedlikeholde serverne. Vi som eiere tar ikke noe utbytte fra serveren. Alle pengene vi tjener på servere blir brukt på serveren.

OBS! Dette er en stor server oppdatering! Det kommer derfor i starten til å være litt bugs, hold fast! Vi skal fikse de så fort vi har tid!

Annet

 • Julekalender: 1. desember la vi inn en julespawn og adventskalender! Du kan åpne denne med kommandoen /julekalender eller /adventskalender
 • Vi har rettet noen feil i mcMMO som lot brukere ta andre spilleres våpen med disarm skill i unarmed. Dette er ikke mulig lenger.
 • Vi krever nå at man har 10 innbyggere i byen sin for å få rom på Discord og ikke 6 som tidligere.
 • Man kan nå se GriefPrevention claims på webkartet vårt: https://skogliv.no/kart/
 • Vi har gjort noen spesifiseringer på relglene. Fint om dere alle setter dere inn i reglene til Skogliv.no. Disse finner dere her: https://skogliv.no/regler/
 • Vi får en del spørsmål om 1.14 som Mojang utvikler og om vi skal resette verden når det kommer ut. Vi kommer IKKE til å slette/resette noe. Vi kommer til å finne en god løsning så dere kan oppleve 1.14 med tingene og husene deres fra 1.13. Frykt ikke, det kommer til å gå helt fint!

Bli med på den oppdaterte morroa! IP (PC): Skogliv.no
Vi poster ofte nyheter på Discord! Join Discord serveren vår ved å trykke her: http://discord.skogliv.no/