Skogliv og Ullensaker kommune inviterer til 17.maitog i Minecraft

Alle barn fortjener å få gå i tog på 17. mai, derfor har Ullensaker kommune tatt initiativ til å lage et digitalt tog som alle kan være med på!

Barn, ungdom og familier fra kommuner i hele landet går sammen i tog gjennom en paradegate bygget i spillet Minecraft av Skogliv. Gata skal representere Norge.

Feiring for alle – sammen

Ideen kommer fra Fredrik Sørensen og 17.maikomitéen i Ullensaker kommune. Fredrik Sørensen jobber som ALLEMED-koordinator i Ullensaker og har som hovedoppgave å bygge bro mellom barn og unge, familier og fritidsaktiviteter. Allerede er flere kommuner i tillegg til Ullensaker med på feiringen, blant annet Oslo, Trondheim, Stavanger og Bodø. 

– Vi ønsker at alle kommunene i landet blir med, slik at dette blir et nasjonalt 17. mai-tog hvor alle barn kan være med, sier Lars Halvor Stokstad Onsrud, varaordfører og leder for 17.maikomiteen i Ullensaker kommune.

Det blir mulig å bli med i toget fra Minecraft på mobil, nettbrett, spillkonsoll eller pc.

– Vi vil legge ut informasjon på alle involverte kommuners facebooksider og hjemmesider, samt andre kanaler for å spre budskapet om hvor barna kan gå for å bli med i toget, sier Fredrik Sørensen i Ullensaker kommune.

Innovasjon på rekordtid

Feiringen arrangeres av Skogliv, som er blant landets mest erfarne Minecraft-team. De hadde Minecraft-ansvaret under sakte-TV-sendingen Hele Norge bygger i 2016, og ser fram til et nytt nasjonalt prosjekt.

– På rekordtid utvikler vi nye tekniske løsninger som skal ha kapasitet til å ta imot rundt 100 000 spillere gjennom dagen, forteller Tarjei Mo Batalden i Skogliv.

Alle som har Minecraft på PC, mobil, nettbrett, konsoll eller lignende kan være med. Innbyggere i kommuner som deltar får egne steder og tidspunkt de kan møte på for å danne sine egne lokale tog i spillet.

Om Minecraft

Minecraft er et av verdens mest populære spill. Det er skapt av svenske Mojang, og senere overtatt av Microsoft. I Norge spiller om lag 35 prosent av barna Minecraft, viste Barn og medier-undersøkelsen til Medietilsynet i år. På verdensbasis har spillet solgt flere enn 180 millioner kopier. Minecraft/Microsoft er ikke involvert i arrangementet.

Kontaktpersoner for media